Τα αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα αποτελούν «επίθεση» κατά «κυρίαρχου κράτους» και αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ads

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας «επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους» που βασίσθηκαν «σε κατασκευασμένα προσχήματα», ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας, επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους και κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ενέργεια της Ουάσινγκτον αποτελεί πλήγμα για τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις και για τις προσπάθειες συγκρότησης διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ads

Παράλληλα ζήτησε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά από τα αμερικανικά πλήγματα η Ρωσία ανέστειλε τη συμφωνία που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αεροπορική ασφάλεια πάνω από τη Συρία.

«Η Ρωσία αναστέλει το μνημόνιο που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή επεισοδίων και τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.