Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε στο «Φόρουμ για την Ειρήνη», πως αποτελεί «ρίσκο» το να βασιζόμαστε μόνο στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο μάλιστα δεν έχει παρασκευαστεί ακόμη.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γκεμπρεγέσους, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μπορεί οι πολίτες να έχουν αρχίσει να κουράζονται από την πανδημία του νέου κορονοϊού, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση και να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις όσο ο κόσμος αναμένει ένα εμβόλιο» καθότι «ο κορονοϊός δεν έχει κουραστέι με εμάς» και το «να βασιζόμαστε σε υποσχόμενα , αλλά όχι ακόμη με επιβεβαιωμένη αποτελεσματικότητα, εμβόλια» αποτελεί ρίσκο.

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, επανέλεβε την ανησυχία και έκκληση του ώστε το εμβόλιο να μοιραστεί δίκαια και στις φτωχές χώρες του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Γκεμπρεγέσους, γνωστός για τα κατορθώματα του στη Δημόσια Υγεία της Αιθιοπίας κατά τη διάρκεια της επταετούς παραμονής του στο Υπουργείο Υγείας της χώρας, προέτρεπε πριν δύο μήνες τις χώρες «να επενδύσουν στη Δημόσια Υγεία» .

Ads