Εις βάρος του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν δείχνει να είναι το πόρισμα του FBI σχετικά με το περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς το 2021 στον οποίο εμπλέκεται άμεσα ο γνωστός ηθοποιός.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η 42χρονη Χάντσινς έχασε τη ζωή της στα γυρίσματα της ταινίας Rust από το όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν, ο οποίος όμως στην πρώτη του συνέντευξη μετά το γεγονός ισχυρίστηκε ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη, δηλώνοντας άγνοια για την ύπαρξη της σφαίρας στη θαλάμη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάλυση, την οποία έφερε στη δημοσιότητα το ABC News, το όπλο «δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί, αν κάποιος δεν τραβούσε τη σκανδάλη», πόρισμα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Μπάλντουιν. Το FBI έκανε δοκιμές στο 45άρι που θα χρησιμοποιούνταν στην ταινία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο εκείνος θα μπορούσε να είναι αυτός που τραυμάτισε θανάσιμα την Χάτσινς.

Σύμφωνα με το BBC, ο σερίφης της Σάντα Φε, Έινταν Μεντόζα έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος και συνεντεύξεις μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μπάλντουιν.

Ads

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό, ο Άλεκ Μπάλντουιν εμφανίζεται ντυμένος ως καουμπόι να εξασκείται με το όπλο που σκότωσε την κινηματογραφίστρια. Σε ένα άλλο βίντεο, διακρίνονται αστυνομικοί και γιατροί να τρέχουν στο σημείο, καθώς και οι διασώστες που μάχονται για να σώσουν τη Χάτσινς.