Ξαφνικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στοίχισαν τη ζωή σε ένδεκα ανθρώπους στο βορειοανατολικο Ιράν όπου αγνοούνται επίσης δύο άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η Ερυθρά Ημισέληνος.

Ads

«Μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους ένδεκα άνθρωποι, οκτώ στην επαρχία Χορασάν Ραζαβί, δύο στο Γκολεστάν και ένα στο βόρειο Χορασάν», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου Μορτεζά Σαλιμί.

Οι δύο αγνοούμενοι είναι μέλη μιας τριμελούς οικογένειας το αυτοκινητο της οποίας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην επαρχία Γκολεστάν. Η σορός του τρίτου προσώπου έχει βρεθεί. Συνολικά πέντε επαρχίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες αυτές και χωριά παραμένουν σήμερα αποκομμένα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην Κίνα, συνολικά 360 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου λόγω καταρρακτωδών βροχών. Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε πως η λειτουργία του επηρεάσθηκε σοβαρά και η κατάσταση αυτή είναι πιθανό να συνεχιστεί καθώς απόψε αναμένεται νέα καταιγίδα. Χθες Παρασκευή είχαν ματαιωθεί περισσότερες από 400 πτήσεις. Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας εξέδωσε προειδοποίηση για μαζικές καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Ads