Αρκετοί είναι οι τραυματίες από το περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίτερα έξω από την πύλη της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας) των ΗΠΑ, στο Φορτ Μιντ του Μέριλαντ. 

Ads

Οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν δώσει επίσημα περισσότερες διευκρινίσεις για το επεισόδιο. Ανεπίσημα πηγές των υπηρεσιών ασφάλειας αναφέρουν ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να μπει στους χώρους της NSA χωρίς άδεια. Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί. Παραμένει ασαφές αν για τους πυροβολισμούς ευθύνεται ο ύποπτος που κρατείται ή αν άνοιξαν πυρ οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

«Η NSA, η αστυνομία και οι τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου αντιμετωπίζουν ένα επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί σε μία από τις πύλες εισόδου οχημάτων της NSA. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κάποια απειλή για την ασφάλεια», ανέφερε η υπηρεσία, με ανάρτησή της στο Twitter. 

Ads

Των ερευνών ηγείται το FBI ενώ το αστυνομικό τμήμα της κομητείας ανακοίνωσε ότι δεν ασχολείται με την υπόθεση. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Σε βίντεο και φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από το σημείο διακρίνεται ένα μαύρο αυτοκίνητο με ανοιγμένους αερόσακους και τρύπες από σφαίρες στο παρμπρίζ. Είναι σταματημένο στην πύλη του Φορτ Μιντ.