Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, χρησιμοποιεί έναν ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παράλληλα με τον επίσημο λογαριασμό του στην αμερικανική προεδρία για να ανταλλάσσει μηνύματα με άλλα κυβερνητικά στελέχη, υποστηρίζει το διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιοδικό Politico σε δημοσίευμά του.

Ads

Σύμφωνα με το περιοδικό, τα μηνύματα που έχει στείλει ο Κούσνερ από τον ιδιωτικό του λογαριασμού αφορούσαν την κάλυψη των ΜΜΕ, τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και άλλα θέματα. Δικηγόρος του Κούσνερ δήλωσε πως ο πελάτης του τηρεί τους κανόνες για την τήρηση αρχείου και την κυβερνητική διαφάνεια προωθώντας όλα τα μηνύματα που λαμβάνει και στέλνει στον επίσημο λογαριασμό του.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016, ο Τραμπ είχε επιτεθεί επανειλημμένα εναντίον της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον διότι χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επί των ημερών του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα.

Ορισμένα από αυτά τα μηνύματα κρίθηκε αργότερα ότι περιείχαν στοιχεία διαβαθμισμένα ως εμπιστευτικά ή απόρρητα. Ο Τραμπ είχε απειλήσει μάλιστα ότι θα φυλάκιζε την Κλίντον αν εκλεγόταν πρόεδρος. Κατόπιν είπε ότι δεν θα ζητήσει να της ασκηθεί δίωξη.

Ads

Το Politico αναφέρει ότι και άλλοι ανώτεροι συνεργάτες του Τραμπ, ανάμεσά τους ο πρώην προσωπάρχης της προεδρίας Ράινς Πρίμπους, ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής της προεδρίας Στιβ Μπάνον και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Γκάρι Κον, χρησιμοποιούν επίσης ιδιωτικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.