Μία πόλη 7.000 ετών και ένα αρχαίο νεκροταφείο από την περίοδο της Πρώτης Δυναστείας, αποκαλύφθηκε στη νότια επαρχία Σοχάγκ της Αιγύπτου, πλάι στον Νείλο.

Ads

Πιθανολογείται ότι κάτοικοι της πόλης ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και κατασκευαστές τάφων -οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην κατασκευή των βασιλικών τάφων στην πόλη Άβυδο.

Η ανακάλυψη της ίσως δώσει νέα στοιχεία για την Άβυδο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της αρχαίας Αιγύπτου, ανέφερε το υπουργείο Αρχαιοτήτων στην ανακοίνωση του.

image

Ads

Εμπειρογνώμονες τονίζουν πως η Άβυδος ήταν η πρωτεύουσα της Αιγύπτου προς το τέλος της Προδυναστικής περιόδου και κατά την διάρκεια τεσσάρων πρώτων Δυναστειών.

image

image

Η πόλη εντοπίστηκε 400 μέτρα μακριά από τον ναό του Φαραώ Σέτι Α’, μνημείο της περιόδου του Πρώτου Βασιλείου στον Νείλο.

image

Οι έρευνες των αρχαιολόγων έχουν φέρει στο φως έως τώρα καλύβες, κεραμεική και εργαλεία επεξεργασίας σιδήρου, καθώς και 15 τεράστιους τάφους, κάποιοι εκ των οποίων είναι μεγαλύτεροι και από τους τάφους βασιλέων στην Αβυδο, τόνισε το υπουργείο.