Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου το Σάββατο, ισχυριζόμενος πως εάν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού όριζε να ανέβει στα Ίμια, θα το είχε κάνει.

Ads

Σχολιάζοντας αναφορά του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είπε ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Εάν ήταν το καθήκον του να το κάνει, θα το είχε κάνει. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε σε τοποθεσίες που έπρεπε. Η θέση μας για τα Ίμια είναι ξεκάθαρη», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε, επίσης και στην υπόθεση της μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών: «Η Ελλάδα εμποδίζει την δίωξη των προδοτών για τα εγκλήματά τους, κάτι που δεν συμβαδίζει με την καλή γειτονία και τις φιλικές σχέσεις», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Πρόσθεσε, δε, ότι «δυστυχώς αυτή η στάση δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς» και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Αμντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος, όπως είπε «κρυβόταν επίσης στην Ελλάδα».

Ads