Ο 64χρονος Stephen Paddock είναι ο δράστης που άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους από το δωμάτιο του 32ου ορόφου του ξενοδοχείου Mandaly Bay στο Λας Βέγκας, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Ads

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, σερίφη Τζο Λομπάρντο, η αστυνομία «εξουδετέρωσε» τον δράστη και έχει εντοπίσει την ασιατικής καταγωγής σύντροφό του, της οποίας η εμπλοκή στην υπόθεση ερευνάται.

Μέχρι στιγμής τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Στο δωμάτιο του δράστη στο ξενοδοχείο βρέθηκαν περί τα 100 όπλα, ενώ αστυνομικοί πήγαν αμέσως στο σπίτι του στο Mesquite της Nεβάδα αναζητώντας περαιτέρω στοιχεία.

Ads

Οι αρχές τον περιέγραψαν ως «μοναχικό λύκο», χωρίς γνωστές διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Δεν έχουμε και πολλά στοιχεία για τον Πάντοκ. Ζούσε στην πόλη μας. Δεν είχαμε κάποια επαφή μαζί του στο παρελθόν όσον αφορά τον νόμο», δήλωσε η Κουίν Έιβερετ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. Στα αρχεία τους δεν υπάρχουν στοιχεία για οποιαδήποτε επαφή, ή σύλληψη του δράστη ή έστω για παραβίαση του Κ.Ο.Κ.

To Mesquite είναι μια πόλη 20.000 κατοίκων, μια κοινότητα για συνταξιούχους και λάτρεις του γκολφ, με τρία μεγάλα καζίνο, όπου καταγράφεται ένας φόνος ετησίως, πρόσθεσε η Έιβερετ.

O Πάντοκ πιστεύεται ότι γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1953. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν το Mesquite, όπου έμενε από τον Ιούνιο του 2016, είχε ζήσει την πενταετία 2011-2016 στο Ρίνο της Νεβάδα, ενώ είχε και μια διεύθυνση στη Melbourne της Φλόριντα από το 2013 έως το 2015. Έχει ζήσει και στο Χέντερσον της Νεβάδα, αλλά και σε διάφορες τοποθεσίες στην Καλιφόρνια από το 1990.

Ο αδελφός του δράστη, Έρικ Πάντοκ, είπε ότι η οικογένεια έμεινε έκπληκτη.

«Δεν έχουμε ιδέα. Είμαστε τρομοκρατημένοι. Έχουμε σαστίσει. Τα συλλυπητήριά μας στα θύματα», δήλωσε με τρεμάμενη φωνή σε σύντομη τηλεφωνική του συνέντευξη, όπως αναφέρει το Reuters. «Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα».

Ο δράστης Στίβεν Πάντοκ:

image

Η φωτογραφία της συντρόφου του:

image