Η μικρή, γραφική πόλη έχει πληθυσμό μόλις 800 κατοίκων. Επίσης, βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση -για την ακρίβεια, σε οικονομική άνθιση.

Ads

Η πόλη Kaitangata έχει το αντίθετο πρόβλημα από αυτό που αντιμετωπίζει ο υπόλοιπος κόσμος: Διαθέσιμες θέσεις εργασίας, αλλά όχι εργαζομένους.

Ο δήμαρχος Bryan Cadogan είπε στον Guardian ότι συχνά η πόλη μισθώνει λεωφορεία για να μεταφέρει εργαζόμενους από τη γειτονική περιοχή, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται, κυρίως πολίτες από μεγάλες πόλεις της χώρας να μετακομίσουν στην Kaitangata.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της επαρχίας Clutha στην οποία ανήκει η πόλη, όλοι οι κάτοικοι εργάζονται στο εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων και σε ένα ακόμα εργοστάσιο παραγωγής κατεψυγμένων και υπάρχουν μόνο δύο νέοι άνεργοι, ενώ 1.000 θέσεις εργασίας είναι κενές.

Ads

image

Οι κάτοικοι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη ζήτηση, εξήγησε ο δήμαρχος, που μεταξύ άλλων σημειώνει ότι οι κατοικίες είναι επίσης, προσιτές.

«Όταν ήμουν άνεργος και είχα μια οικογένεια να θρέψω, ο τόπος μου έδωσε μια ευκαιρία.  Τώρα θέλουμε να προσφέρουμε την ευκαιρία που δόθηκε κάποτε σε εμάς και σε άλλες οικογένειες του Kiwi που αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα».

image

Και πώς είναι η ζωή εκεί;

«Είμαστε μία παλαιάς σχολής κοινότητα, δεν κλειδώνουμε τα σπίτια μας, αφήνουμε τα παιδιά να παίξουν ελεύθερα. Έχουμε θέσεις εργασίας, έχουμε σπίτια, αλλά δεν έχουμε ανθρώπους. Θέλουμε να κάνουμε αυτή την πόλη και πάλι ζωντανή, σας περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες» καταλήγει.