Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώνεται με τους αγνοούμενους του τουριστικού πλοίου στην Καλιφόρνια, αφού εντοπίστηκαν 25 πτώματα επιβατών, ενώ ακόμη εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ads

Το πλοίο είχε αγκυροβολήσει για διανυκτέρευση στα ανοικτά νησιού στη νότια Καλιφόρνια όταν έπιασε φωτιά τα ξημερώματα της Δευτέρας και βυθίστηκε αργότερα το πρωί.

Ο Μπιλ Μπράουν, ο σερίφης της Κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα, όπου υπάγεται διοικητικά η περιοχή της τραγωδίας, είχε τονίσει νωρίτερα ότι ελάχιστες πιθανότητες θεωρείται ότι υπάρχουν να βρεθούν επιζήσαντες.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει δημόσια μέχρι στιγμής καμία υπόθεση για τα αίτια της πυρκαγιάς στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν κυρίως λάτρες των καταδύσεων που είχαν πάει εκδρομή.

Ads

Η φωτιά ξέσπασε στις 03:15 [13:15 ώρα Ελλάδας], ενώ το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο σε μικρή απόσταση από το νησί Σάντα Κρους, σύμφωνα με την ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Πέντε μέλη του πληρώματος έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ οι περισσότεροι επιβάτες κοιμούνταν σε κουκέτες, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το σκάφος βυθίστηκε καθώς πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά το πρωί, ανέφερε η ακτοφυλακή. Το κουφάρι του βρίσκεται σε βάθος περίπου είκοσι μέτρων και σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων από το νησί.

Συνολικά, στο πλοίο επέβαιναν 39 άνθρωποι, έξι μέλη πληρώματος και 33 επιβάτες.