Ένα ακόμη πλοίο εξέπεμψε SOS δυτικά της Κέρκυρας, στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών. Πρόκειται για φορτηγό πλοίο, σημαίας Μολδαβίας. Λιμενικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο καπτεάνιος του φορτηγού πλοίου σε επικοινωνία που είχε ανέφερε πως δεν υπήρξε πρόβλημα. 

Ads

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως στο πλοίο επέβαιναν πάνω από 600 κυρίως μετανάστες, καθώς και 12μελές πλήρωμα. Ερωτηματικά για την κατάσταση που επικρατεί πάνω στο πλοίο γεννώνται από το γεγονός πως τον συναγερμό σήμανε ένας επιβάτης του πλοίου, ο οποίος κάλεσε μέσω κινητού στον τηλεφωνικό αριθμό 112 και ανέφερε κίνδυνο πάνω στο πλοίο. Μάλιστα ορισμένες πληροφορίες ανέφεραν πως πάνω στο πλοίο υπάρχουν και ένοπλοι, σημειώνοντας πως πρόκειται για δουλεμπορικό. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά πως ένα ενδεχόμενο είναι πως προκειται για σύρους πρόσφυγες που εγκαταλείφθηκαν από τους διακινητές τους.

Στη συνέχεια η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε τις ελληνικές Αρχές και στο σημείο έσπευσαν άνδρες των ειδικών αποστολών του Λιμενικού, αλλά και η φρεγάτα Ναβαρίνο και ένα ελικόπτερο S70 του Πολεμικού Ναυτικού. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή υπάρχει και ένα εμπορικό πλοίο. Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι δουλεμπορικό και μεταφέρει μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

«Ενημερώθηκα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ότι 12:54 εξέπεμψε SOS φορτηγό πλοίο με σημαία Μολδαβίας και βρίσκεται 3 μίλια νοτιοδυτικά από το νησί των Οθωνών. Εχει κατεύθυνση από το νότιο Ιόνιο και προς το βορρά και προς λιμάνι της Κροατίας», είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση του πλοίου και των μεταναστών. 

Ads