Πληροφορίες για νέο ναυάγιο στα νερά της Μεσογείου έρχονται τη στιγμή που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία στο Κανάλι της Σικελίας, όπου υπάρχουν φόβοι για 700 έως και 950 νεκρούς.

Ads

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) στη Ρώμη ανακοίνωσε ότι έλαβε έκκληση για βοήθεια από πλοιάριο με περισσότερους από 300 μετανάστες που βυθίζεται στη Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες συνολικά δύο πλοιάρια (άλλες πηγές κάνουν λόγο για τρία) χρειάζονται βοήθεια σε διεθνή ύδατα, το ένα με τους 300 μετανάστες και το δεύτερο – ένα φουκωτό – με 100 έως 150 επιβάτες. Όπως είπε ο μετανάστης που επικοινώνησε με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης τουλάχιστον 20 από τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο ίδιο πλοιάριο με αυτόν είναι νεκροί. 

Οι αρχές της Ιταλίας και της Μάλτας έχουν κινητοποιηθεί για τη διάσωση των μεταναστών, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι τονίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει αυτές τις ώρες στη Μεσόγειο είναι πολύ περισσότερο από ένα ναυάγιο­· είναι ανθρωπιστική κρίση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ads