Έκρηξη σημειώθηκε στον μεγάλο τερματικό σταθμό λεωφορείων Port Authority στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στο σημείο, το οποίο και απέκλεισαν, ενώ ο σταθμός των λεωφορείων εκκενώθηκε, όπως και ο σταθμός του μετρό που βρίσκεται από κάτω. 

Ads

Ένα άτομο έχει συλληφθεί ως δράστης, καθώς είναι αυτός που είχε στην κατοχή του τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. 

Αμερικανικά μέσα αναφέρουν πως η «βόμβα σωλήνας» (pipe bomb) πυροδοτήθηκε νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματίσει ο δράστης, ο οποίος και έχει τραυματιστεί.

Η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή και φαίνεται πως ο δράστης είναι ο μοναδικός σοβαρά τραυματίας. Πρόκειται για τον 27χρονο Ullah Akayed από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ζούσε στο Μπρούκλιν και εμπνεύστηκε από τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ είχε λευκο ποινικό μητρώο στο Μπαγκλαντές.

Ads

Ακόμη τέσσερα άτομα, που ήταν κοντά του την ώρα την έκρηξης, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Διαβάστε επίσης:

Το περιστατικό συνέβη σε έναν κεντρικό σταθμό λεωφορείων, κάτω από τον οποίο υπάρχει επίσης κεντρικός σταθμός, καθώς βρίσκεται μερικά τετράγωνα μακριά από την Τάιμς Σκουέρ.

Η έκρηξη έγινε την ώρα που ο δράστης ετοιμάζοταν να επιβιβαστεί σε βαγόνι του μετρό, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο (σημ: στη φωτογραφία που ακολουθεί η στιγμή της σύλληψης του δράστη).

 Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πιθανότατα σκοπός του δράστη ήταν να ενεργοποιήσει τη βόμβα ενώ ήταν μέσα σε κάποιο βαγόνι με σκοπό να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

image