Αντικείμενα που πιθανώς να ανήκουν στο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών εντοπίστηκαν στις ακτές της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, τα αντικείμενα, για τα οποία οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες – το CNN κάνει λόγο για ορθογώνιο αντικείμενο αγνώστου μεγέθους, βρέθηκαν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων της πόλης Αουγκούστα στην Δυτική Αυστραλία.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου, μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο και 239 επιβαίνοντες. Οι έρευνες δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν εκφράσει πολλές φορές την οργή τους, την ώρα που καθώς ο καιρός περνά οι πιθανότητες ανεύρεσης μειώνονται. 

Την ίδια στιγμή, τoν ορισμό διεθνούς επιτροπής διερεύνησης της εξαφάνισης του Boeing ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Μαλαισίας. Βασικός στόχος είναι η αξιολόγηση, η έρευνα και ο καθορισμός της αιτίας του ατυχήματος, έτσι ώστε να αποτραπούν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.