Δεν τελειώνουν οι καταγγελίες για τον Ντόναλντ Τραμπ. Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως που δείχνουν ότι για ακόμη μια φορά άσκησε πιέσεις σε ηγέτη άλλης χώρας – αυτή τη φορά στον Αυστραλό πρωθυπουργό, για να δυσφημίσει την έρευνα του γενικού εισαγγελέα Μάλερ. 

Ads

Σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, με σκοπό να του ζητήσει να βοηθήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ουίλιαμ Μπαρ, να συγκεντρώσει πληροφορίες για μια έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η έρευνα αυτή θα είχε ως σκοπό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να πλήξει την αξιοπιστία της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο Μάλερ είναι αυτός που έχει κάνει έρευνα με την οποία φέρεται να έχει συγκεντρώσει στοιχεία, που αποδεικνύουν την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, όταν και ο Τραμπ κέρδισε την Προεδρεία.

Επιβεβαιώνει την συνομιλία η Αυστραλία

Μετά την αποκάλυψη της είδησης, εκπρόσωπος του Αυστραλού πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε στα ΜΜΕ της χώρας, πως υπήρχε συνδιάλεξη με τον Μόρισον για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ads

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι πάντοτε διατεθειμένη να προσφέρει τη βοήθεια και τη συνεργασία της στις προσπάθειες να χυθεί φως σε ζητήματα που τελούν υπό έρευνα», είπε ο εκπρόσωπος – ο οποίος δεν κατονομάζεται – στο ABC. «Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του στη συνδιάλεξη με τον Αμερικανό Πρόεδρο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει το πότε έγινε η συζήτηση.