Ο κόσμος της μουσικής σήμερα θρηνεί, καθώς ο «εξωγήινος» που κατέβηκε στη γη για να αλλάξει τη ροκ σκηνή, ο Ντέιβιντ Μπάουι έφυγε σήμερα για πάντα.

Ads

Ο διάσημος τραγουδιστής πέθανε σε ηλικία 69 ετών, έπειτα από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο.

«Ο David Bowie πέθανε ήρεμα, έχοντας δίπλα του τα μέλη της οικογένειάς του, έπειτα από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους», έγραψε ο γιος του στην σελίδα του ροκ σταρ στο Facebook.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Duncan Jones, γιος του David Bowie και της Angela Barnett, εξέφρασε μέσω Twitter τη λύπη του για το θάνατο του πατέρα του.

Ads

Ο ίδιος έγραψε: «Είμαι λυπημένος και θλιμμένος που πρέπει να σας πω ότι είναι αλήθεια. Θα είμαι εκτός για λίγο, Αγάπη σε όλους» και ανέβασε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται με τον πατέρα του και θρύλο της glam rocκ, να τον έχει στις πλάτες του.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=cYMCLz5PQVw]

Ο Ντέιβιντ Μπόουι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1947. Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό Τοπ-5. Στη συνέχεια η φήμη του έφτασε  στις ΗΠΑ με το τραγούδι του Fame, που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=O9kuNMdUq_0]

Μόλις στις 8 Ιανουαρίου, την ημέρα των γενεθλίων του, ο David Bowie είχε κυκλοφορήσει το 25ο άλμπουμ του με τίτλο Blackstar.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=Zk1etr2EF_Y]

Με την είδηση του θανάτου του να σκορπά τη θλίψη στους θαυμαστές του Ντέιβιντ Μπάουι, το τελευταίο βιντεοκλίπ του για το τραγούδι του «Lazarus», που κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα μόλις πριν 3 μέρες, μοιάζει πια… προφητικό.

Στο «Lazarus», ο Λευκός Δούκας είναι στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, έχοντας τυλίξει τα μάτια του με γάζες και παλεύοντας με τους προσωπικούς του δαίμονες, πριν χαθεί στο τέλος μέσα σε μια ντουλάπα. «Κοίτα έδω πάνω, είμαι στον ουρανό», ακούγεται να τραγουδάει.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=y-JqH1M4Ya8]