Πέθανε ο 22χρονος Αμερικανός φοιτητής Ότο Γουόρμπιερ, που κρατούνταν επί 17 μήνες φυλακισμένος στη Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του.

Ads

Ο Ότο Γουόρμπιερ επαναπατρίστηκε στις 13 Ιουνίου σε κωματώδη κατάσταση. «Δυστυχώς, η φρικτή και βασανιστική μεταχείριση που είχε ο γιος μας στα χέρια των Βορειοκορεατών σιγούρευσε ότι καμία άλλη έκβαση δεν ήταν πιθανή εκτός από την θλιβερή που βιώσαμε σήμερα», ανέφερε, σύμφωνα με το Euronews, η οικογένεια του 22χρονου φοιτητή έπειτα από τον θάνατό του στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Σινσινάτι.

Ο Γουόρμπιερ βρισκόταν σε κώμα περισσότερο από ένα χρόνο μετά την καταδίκη του από Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα για «εχθρικές δραστηριότητες και συνωμοσία» και απελευθερώθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις των δύο χωρών.

Ο 22χρονος είχε καταδικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας αφού παραδέχθηκε ότι πήρε μια αφίσα από το ξενοδοχείο της Πιονγκγιάνγκ όπου διέμενε, στην οποία ήταν γραμμένο ένα πολιτικό σύνθημα. 

Ads

Ο αμερικανός φοιτητής είχε βρεθεί στη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο ενός ταξιδιού που διοργανώθηκε για το Νέο Έτος από το κινεζικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Young Pioneer Tours και συνελήφθη την ώρα που η ομάδα επρόκειτο να επιστρέψει στο Πεκίνο στις 2 Ιανουαρίου 2016.