Η Κάρι Φίσερ, η θρυλική «πριγκίπισσα Λέια» του Πολέμου των Άστρων, πέθανε σήμερα σε ηλικία 60 ετών.

Ads

Η ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής. Είχε εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ωστόσο, δεν τα κατάφερε. 

Η Κάρι Φίσερ έπαιξε το ρόλο της πριγκίπισσας Λέια Οργκάνα στο δημοφιλές saga ταινιών Star Wars  και συγκεκριμένα στα επεισόδια: Μια νέα ελπίδα, Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται, Η επιστροφή των Τζεντάι, καθώς και στο επεισόδιο VII «Η Δύναμη Ξυπνά» που προβλήθηκε πέρυσι στους κινηματογράφους. Εμφανίζεται δε και στο Επεισόδιο VIII, το οποίο βρίσκεται ακόμη στην φάση του Post Production.

O εκπρόσωπος της οικογένειας εξέδωσε ανακοίνωση εκ μέρους της κόρης της Mπίλι Λουρντ. «Με πολύ βαθιά θλίψη η Μπίλι Λουρντ επιβεβαιώνει πως η πολυαγαπημένη της μητέρα Κάρι Φίσερ πέθανε το πρωί στις 8.55».

Ads

«Ο κόσμος την αγαπούσε και μας λείψει πολύ. Ολόκληρη η οικογένειά μας σας ευχαριστεί για τις σκέψεις και τις προσευχές σας».

image

image

Πέραν του «Πολέμου των Άστρων» η αξέχαστη Αμερικανίδα ηθοποιός είχε υποδυθεί ρόλους σε πολλές ακόμα ταινίες όπως «The Blues Brothers» και «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», αλλά και στο Shampoo του Γουόρεν Μπίτι.

image

image

H Κάρι Φίσερ γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1956 στο Μπέβερλι Χιλς από διάσημους γονείς (πατέρας της ήταν ο Έντι Φίσερ και μητέρα της η Ντέμπι Ρέινολντς). Ο Έντι Φίσερ εγκατέλειψε την μητέρα της και την ίδια όταν η Κάρι ήταν 2 ετών για να παντρευτεί την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Η Κάρι Φίσερ είχε μιλήσει ανοιχτά για τη ζωή της με διπολική διαταραχή και είχε μάλιστα γράψει βιβλίο και για αυτό το θέμα. Προσφάτως εξέδωσε βιογραφία της, στην οποία αποκάλυπτε ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων του Star Wars – και ενώ ο συμπρωταγωνιστής της Χάρισον Φορντ ήταν παντρεμένος – οι δυο τους διατηρούσαν ερωτική σχέση. Υπήρξε, επίσης, αρραβωνιασμένη με τον επίσης γνωστό ηθοποιό Νταν Ακρόιντ.

image