Περισσότεροι και πλουσιότεροι έγιναν οι δισεκατομμυριούχοι στον πλανήτη, παρά το γεγονός ότι η  οικονομική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί. Αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο, ότι οι τραγικές συνέπειές της για την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, δεν είναι παρά «ευκαιρία» για μια ελάχιστη μειοψηφία.

Ads

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, λοιπόν, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε από 1.810 το 2016 σε 2.043, ή αλλιώς, κατά 13%. Επιπλέον, η συνολική τους περιουσία αυξήθηκε κατά 18%, φτάνοντας το αστρονομικό ποσό των 7,67 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο αριθμός των γυναικών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε επίσης κατά 25 κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, φθάνοντας τις 227.

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι τώρα η Γαλλίδα,  Liliane Bettencourt, με περιουσία 39 δισεκατομμύρια δολάρια, αφότου κληρονόμησε από τον πατέρα της το μερίδιό του στην L’Oreal.

Ads

Σύμφωνα με συνεκδότη του Forbes, Kerry Dolan, τα αυξημένα κέρδη εξηγούνται από την άνθηση των χρηματιστηριακών αγορών και την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (565), αλλά η Κίνα πλησιάζει με 319.Η Γερμανία είναι η τρίτη με 114 δισεκατομμυριούχους, ακολουθούμενη από την Ινδία με 101 και την Ρωσία με 96.

Ο συνιδρυτής της Μicrosoft, ο Bill Gates, διατήρησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου για τέταρτη συνεχή χρονιά με 86 δισεκατομμύρια δολάρια, έχοντας κερδίσει τα 11 δισεκατομμύρια από αυτά μόλις τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Warren Buffett, το αφεντικό της πολυεθνικής χρηματιστηριακής, Berkshire Hathaway, έρχεται δεύτερος με 75,6 δισ. δολάρια, ενώ, το «βάθρο» συμπληρώνει στην τρίτη θέση ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, με 72,8 δισ. δολάρια.

Την δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά, ο Ισπανός Amancio Ortega ($71.3 δισ.), ο Mark Zuckerberg του Facebook ($56 δισ.), ο Μεξικανός επιχειρηματίας των τηλεπικοινωνιών, Carlos Slim Helu ($54.5 δισ.), ο ιδρυτής της Oracle, Larry Ellison ($52.2 δισ.), οι Αμερικανοί επιχειρηματίες, Charles και David Koch ($48.3 δισ. έκαστος) και ο Michael Bloomberg ($47.5 δισ.).

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχασε περίπου 1 δισ. δολάρια, πέφτοντας από την 324η θέση στην 544η και με τον πλούτο του να υπολογίζεται στα 3,5 δισ. δολάρια.