Περιοριστικά μέτρα σε βάρος του διάσημου ηθοποιού Τζόνι Ντεπ αποφάσισε αμερικανικό δικαστήριο μετά την αίτηση διαζυγίου από τη σύζυγό του Άμπερ Χερντ, η οποία κατήγγειλε πως είχε πέσει επανειλημμένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Ads

Η 30χρονη – ηθοποιός και μοντέλο – παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και ισχυρίστηκε πως ο Τζόνι Ντεπ την χτυπούσε. Μάλιστα έδωσε φωτογραφίες που εμφανίζεται με μώλωπες στο πρόσωπο, ισχυριζόμενη πως προκλήθηκαν μετά από επίθεση του Τζόνι Ντεπ κατά τη διάρκεια ενός καβγά.

Η Άμπερ Χερντ, που διεκδικεί για διατροφή μέρος της περιουσίας του Τζόνι Ντεπ η οποία ξεπερνάει τα 400 εκατομμύρια δολάρια (σημ: διεκδικεί 50.000 το μήνα διατροφή), υποστήριξε ότι ζει με τον φόβο πως ο 52χρονος ηθοποιός θα γυρίσει στο σπίτι και θα της ασκήσει και πάλι σωματική και ψυχολογική βία. Επίσης, ανέφερε πως ο ηθοποιός βρισκόταν υπό την επίρρεια ναρκωτικών ουσιών, όταν την χτύπησε.

«Έχω υπομείνει υπερβολική συναισθηματική, λεκτική και σωματική κακοποίηση από τον Τζόνι. Η συμπεριφορά του υπήρξε θυμωμένη, εχθρική, εξευτελιστική και επιθετική απέναντι μου κάθε φορά που διαφωνούσα ή αμφισβητούσα την εξουσία του […] Είναι συχνά παρανοϊκός και χάνει την ψυχραιμία του εύκολα, όταν γίνεται αυτό με τρομάζει, έχει αποδειχθεί πολλές φορές επικίνδυνος για τη ζωή μου. Η σχέση του Τζόνι με την πραγματικότητα εξαρτάται από το κοκτέιλ από αλκοόλ και ναρκωτικά που τον ορίζει εκείνη τη στιγμή […] Έχει παραισθήσεις, πιστεύει πράγματα που τον οδηγούν στη βία. Κάνει κατάχρηση ουσιών και αυτό με κάνει να φοβάμαι για την ασφάλεια μου από εκείνον», είπε μεταξύ άλλων η Χερντ.

Ads

Άτομα από το φιλικό περιβάλλον του Τζόνι Ντεπ υποστηρίζουν πως η Χερντ ψεύδεται ενώ τονίζουν πως με τους ισχυρισμούς της «προσβάλλει τα πραγματικά θύματα της ενδοοικογενειακής βίας».  Επίσης, σημειώνουν ότι μία ημέρα μετά την «υποτιθέμενη επίθεση», η Άμπερ «ανέβασε» φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram, στις οποίες δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι ο Τζόνι Ντεπ την είχε χτυπήσει στο πρόσωπο. «Πώς εξαφανίστηκαν οι μελανιές σε λίγες μόνο ώρες», διερωτώνται.