Λίγες εβδομάδες έχουν περάσει μόλις από τον αποκεφαλισμό του 85χρονου καθολικού ιερέα Ζακ Αμέλ στη Μορμανδία από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, που σόκαρε την κοινή γνώμη, και μία ακόμα δολοφονία θρησκευτικού λειτουργού, αυτή τη φορά του ιμάμη του Κουίνς στη Νέα Υόρκη προκαλεί ερωτηματικά.

Ads

Ο 55χρονος ιμάμης Μολάμα Ακόντζι και ο 64χρονος βοηθός του Τάρα Ούντιν πυροβολήθηκαν στο κεφάλι χθες εν ψυχρώ στην εργατική συνοικία Όζον Παρκ, στο Κουίνς.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο άνδρες δολοφονήθηκαν την ώρα που έβγαιναν από το τέμενος Αλ Φούρκαν Τζέιμ Μάστζιντ μετά την προσευχή, με θρησκευτική ενδυμασία.

Ο ύποπτος για την διάπραξη του εγκλήματος, ο οποίος διαφεύγει, πλησίασε τα δύο θύματά του από πίσω. Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν μετά τους πυροβολισμούς να απομακρύνεται από τον τόπο του εγκλήματος με ένα περίστροφο.

Ads

Η αστυνομία, δεν έχει διαπιστώσει ακόμη τα κίνητρα του δράστη του εγκλήματος, με την  προκαταρκτική έρευνα να μην δείχνει ότι οι δύο άνδρες αποτέλεσαν στόχο λόγω της πίστης τους, χωρίς τίποτα να αποκλείεται.

Μια σημαντική μουσουλμανική κοινότητα, κυρίως από το Μπανγκλαντές, κατοικεί στο Όζον Παρκ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.