Εάν η ομορφιά του τοπίου είναι ένα από τα βασικά -για να μην πούμε, το βασικότερο-  κριτήριο επιλογής όταν διαλέγουμε τον προορισμό των διακοπών, τί συμβαίνει όταν η μαγεία είναι κρυμμένη υπόγεια;

Ads

Η βρετανική Express παρουσιάζει πέντε σπήλαια, σε πέντε διαφορετικά σημεία του κόσμου, στα οποία η εμπειρία για έναν ταξιδιώτη, εκτός από την ιδιότυπη ομορφιά, περιλαμβάνει και υπέροχα καταλύματα (αν και στη λίστα υπάρχουν εξαιρέσεις ή, πιο σωστά, διαφορετικές ερμηνείες ως προς το τί σημαίνει «υπέροχο κατάλυμα.»…)

Στη λίστα των πέντε προορισμών είναι και η Οία στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα, το «The Lava Cave».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «Η Σαντορίνη θεωρείται φυσικά, ονειρεμένος προορισμός για όσους φιλοδοξούν να διανυκτερεύσουν σε σπήλαιο. Μπορείτε να ενοικιάσετε το The Lava Cave μέσω της Airbnb σε τιμή πολύ φθηνότερη συγκριτικά με τα ξενοδοχεία της περιοχής. Το σπήλαιο υπήρξε καταφύγιο των ναυτικών κατά τον 19ο αιώνα και σήμερα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με εσωτερικό και εξωτερικό τζακούζι, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε τη θέα ενώ είστε μέσα στο νερό».

Ads

Η λίστα με τα πέντε σπήλαια – καταλύματα για διανυκτέρευση είναι:

image

1. Sala Silvermine, Σουηδία
Κανένα δωμάτιο ξενοδοχείου δεν είναι τόσο βαθιά στη γη, όσο το Sala Silvermine: 500 πόδια βάθος δεν το λες και λίγο… Tip: Δεν υπάρχει room service. 

image

2. The Museum Hotel, Τουρκία
Βρίσκεται στην Καππαδοκία και παρά το γεγονός ότι, η Τουρκία δεν θεωρείται από τους πιο ασφαλείς προορισμούς, εν τούτοις το The Museum Hotel έχει λίστα αναμονής. Το πολυτελές, οικολογικό αυτό ξενοδοχείο διαθέτει στα δωμάτια μέχρι και βρύση από όπου ρέει… κρασί. 

image

3. The Lava Cave, Ελλάδα
Το σπήλαιο υπήρξε καταφύγιο των ναυτικών κατά τον 19ο αιώνα… Σήμερα, ειναι απλά ένα όνειρο. 

image

4. The Hobbit Hole, Βρετανία 
Το σπήλαιο – κατοικία είναι μόλις 3Χ5 τ.μ.  και αποτελεί μέρος του The Quiet κάμπινγκ, που βρίσκεται στη λίμνη Ulswater. Το σημείο θυμίζει κάτι από Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Ιδανικό, όπως γράφει η Express, για… τρωγλοδυτική απόδραση. 

image

5. Hatters Hideout Cave, Αυστραλία
Το προς ενοικίαση σπήλαιο βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία, στα περίφημα Γαλάζια Όρη. Η περιοχή πήρε το όνομα της επειδή όταν αυξάνεται η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου saligna, που ευδοκιμεί στην περιοχή, εξατμίζεται και διασκορπίζεται στον αέρα και τότε το ορατό μπλε φάσμα του ηλιακού φωτός διαδίδεται περισσότερο από τα άλλα χρώματα. Το φως που αντανακλάται στο τοπίο, το κάνει να φαίνεται γαλάζιο στο ανθρώπινο μάτι.