Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στο «καλύτερο έθνος του κόσμου», όμως καταφέραμε να ξεδιαλύνουμε πέντε διεθνώς (πλην ΗΠΑ) αποδεκτές αιτίες που ο κόσμος δε θεωρεί τους Αμερικανούς και πολύ… σαΐνια! Και τις τεκμηριώσαμε. 

Ads

Α. Πυροβολούνται μεταξύ τους σε ανησυχητικό βαθμό

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) και της ΜΚΟ Gun Violence Archive μόνο το 2015 σκοτώθηκαν 13.286 άνθρωποι στις ΗΠΑ ενώ τραυματίστηκαν 26.819. Αυτά τα νούμερα δεν περιλαμβάνουν τις αυτοκτονίες. To 60% των δολοφονιών μάλιστα γίνεται με πιστόλι. Επίσης καταγράφηκαν 372 περιστατικά μαζικών επιθέσεων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά κεφαλή οι Αμερικάνοι έχουν 2,9 όπλα στην κατοχή τους. 

image

Ads

Β. Πιστεύουν ότι μας κυβερνούν εξωγήινες σαύρες

Θεωρίες συνωμοσίας. Τις λατρεύουν. To 50% του γενικού πληθυσμού σίγουρα βάσει στοιχείων. Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μπρόδερτον, ακαδημαϊκό ψυχολόγο και ερευνητή, 12 εκατομμύρια Αμερικανοί πιστεύουν ότι διαγαλαξιακές σαύρες με μορφή ανθρώπου ζουν ανάμεσά μας και μας κυβερνούν. 66 εκατομμύρια πιστεύουν ότι οι εξωγήινοι προσγειώθηκαν στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικό, 22 εκατομμύρια ότι η κυβέρνηση σκηνοθέτησε την προσσελήνωση, 160 εκατομμύρια ότι υπάρχει συνωμοσία γύρω από τη δολοφονία του Κένεντυ. Ακόμη, σύμφωνα με τους πολιτικούς επιστήμονες Έρικ Όλιβερ και Τόμας Γούντ, 25% του πληθυσμού πιστεύει ότι κάτι κρύβεται γύρω από την υπηκοότητα του Ομπάμα. 19% ότι κάτι κρύβεται γύρω από την 11η Σεπτεμβρίου. Το 40% ότι το Υπουργείο Υγείας κρύβει τους φυσικούς τρόπους που γιατρεύουν τον καρκίνο και το 9% ότι η οικονομική ύφεση του 2008 ήταν ενορχηστρωμένη.    

Γ. Ο Θεός είναι αμερικανάκι

«God Bless America and no place else». Αυτό αποτελεί αρκετή τεκμηρίωση.

Δ. Δεν ξέρουν και πολλά για τον κόσμο έξω από τα αμερικανικά σύνορα

Μόνο το 27% των τελειόφοιτων του σχολείου γνωρίζουν καλά ή πολύ καλά γεωγραφία. Το υπόλοιπο 73% σύμφωνα με στοιχεία του 2014 από την αμερικανική στατιστική υπηρεσία για την εκπαιδευτική πρόοδο (NAEP), ξέρει τα πολύ βασικά ή ξέρει μόνο που περίπου βρίσκεται το Μεξικό.  

Ε. Έχουν αυτόν για υποψήφιο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών

image