Ο Πολωνός designer Pawel Kuczynski, [pkuczy] γεννήθηκε το 1976 στο Szczecin και σπούδασε γραφιστική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Poznan, απέδειξε όμως με τα πιο ζωντανά χρώματα ότι η έμπνευση και το ταλέντο δεν περιορίζονται σε ειδικότητες. Ασχολείται με τη ζωγραφική, το illustration αλλά και τη σατιρική γελοιογραφία στην οποία έχει βάλει από το 2004 τη δική του ιδιαίτερη σφραγίδα.

Ads

Τα έργα του [που στάζουν πικρή ειρωνία], φτάνουν κατευθείαν στα φαιά κύτταρα του εγκεφάλου αναγκάζοντάς τα να κάνουν περίπλοκες σκέψεις… Καθόλου τυχαίο που ο Pawel Κuczynski έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 100 διεθνή βραβεία και διακρίσεις για τα έργα του και θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς σατιρικούς καρτουνίστες στον κόσμο.

Στα σατιρικά σκίτσα του, ο Pawel Kuczynsi καταγγέλλει τον πόλεμο, την πολιτική, τα συμφέροντα, την υποκρισία της θρησκείας, τη διαφθορά στον αθλητισμό και τη σκοτεινή πλευρά των social media.

image

Ads

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Εννοείται ότι ο Pawel Kuczynsi έχει τη δική του άποψη για το Brexit. Και την εκφράζει με τον ευφυή κυνισμό που τον διακρίνει.

image