Το παραλίγο πραξικόπημα στην Τουρκία μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη. Πρωταγωνιστής ένας Τούρκος «Τζέιμς Μποντ».

Ads

Πηγή έμπνευσης για την ταινία θα αποτελέσει, εκτός από τα πρόσφατα γεγονότα, η αντιαμερικανική σειρά τηλεοπτικών ταινιών «Η Κοιλάδα των Λύκων», που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Τουρκία.

Η ταινία θα είναι η τέταρτη της σειράς και θα γυριστεί από την εταιρεία παραγωγής Pana Film και θα είναι ο τέταρτος κύκλος της σειράς

Η τριλογία της Κοιλάδας των Λύκων προσέλκυσε στους κινηματογράφους εκατομμύρια Τούρκους θεατές. Πρόκειται για την κινηματογραφική προσαρμογή μιας «καλτ» τηλεοπτικής σειράς όπου, μέσα στη βία ενός εθνικιστικού πατριωτισμού, ο βασικός ήρωας, ο Πολάτ Αλεμντάρ, ένας μυστικός πράκτορας, γίνεται εκδικητής.

Ads

Ο σκυθρωπός Πολάτ έχει ήδη δράσει στο βόρειο Ιράκ, εκδικούμενος την τιμή του έθνους που επλήγη από τους Αμερικανούς το 2006. Εκμεταλλευόμενη τον αντιαμερικανισμό της κοινής γνώμης, «Η Κοιλάδα των Λύκων – Ιράκ» βασίστηκε σε ένα επεισόδιο που συνέβη το 2003 και κατά το οποίο Αμερικανοί αξιωματικοί είχαν φορέσει κουκούλες και χειροπέδες σε Τούρκους στρατιωτικούς, κάτι που είχε θεωρηθεί προσβολή της εθνικής τιμής. Η ταινία είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων στους τουρκικούς κινηματογράφους.

Στη συνέχεια, το 2011, ο μυστικός πράκτορας είχε εκδικηθεί τους Τούρκους που συμμετείχαν στον στολίσκο για τη Γάζα και είχαν σκοτωθεί το 2010 από Ισραηλινούς κομάντο.

* Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ