Ο Mάρτιν Βίντερκορν, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, υπέβαλε την παραίτησή του μετά την αποκάλυψη της απάτης με τους «πειραγμένους» κινητήρες ντίζελ, που «έκρυβαν» τις υψηλές εκπομπές ρύπων.

Ads

Ο Mάρτιν Βίντερκορν, ο «κύριος ποιότητα» όπως τον αποκαλούσαν μέχρι σήμερα, είχε τη φήμη του «τελειομανή» και παρουσιαζόταν ως «ο φόβος και ο τρόμος» των μηχανικών, επειδή σύμφωνα με τον μύθο που είχε φτιάξει γύρω από το όνομά του επιθεωρούσε προσωπικά κάθε νέο μοντέλο πριν από τη διάθεσή του στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Βίντερκορν ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την υπόθεση χειραγώγησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων. Ακολούθως, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής εταιρείας, η οποία ηγείται στον κλάδο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Η παραίτησή μου ελπίζω να αποτελέσει μία νέα αρχή» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η απόφασή του κινείται προς το συμφέρον της εταιρείας. «Η διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης πρέπει να συνεχιστεί με διαφάνεια» υποστήριξε παράλληλα, διευκρινίζοντας ότι μόνο έτσι η εταιρεία θα ανακτήσει την απολεσθείσα εμπιστοσύνη. «Είμαι πεπεισμένος ότι η Volkswagen θα ξεπεράσει αυτή την κρίση» κατέληξε.

Ads