Ξεπερνούν τους 500 οι άμαχοι που έχουν χάσει τη ζωή τους στου βομβαρδισμούς στην Ανατολική Γούτα της Συρίας, εκ των οποίων οι 123 είναι παιδιά, ενώ όπως αναφέρουν οι διασώστες οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν για διάστημα αρκετό ώστε να μπορέσουν να μετρήσουν τα πτώματα. Το προπύργιο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό που βομβαρδίζεται ακατάπαυστα από τις 18 Φεβρουαρίου.

Ads

Ο απολογισμός αυξήθηκε μετά την ανακάλυψη νέων πτωμάτων κάτω από τα συντρίμμια και τον θάνατο και άλλων θυμάτων σήμερα, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ο καταιγισμός πυρός του καθεστώτος συνεχίζεται σήμερα στη Γούτα, ενώ στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται μια ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια ενδεχόμενη εκεχειρία 30 ημερών σ’ όλη τη χώρα.

«Μέσα σε επτά ημέρες, 505 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσα στους οποίους 123 παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Ads

Μόνο σήμερα σκοτώθηκαν 29 άμαχοι, οι 17 από τους οποίους στην Ντούμα, τη μεγάλη πόλη της Γούτα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Επλήγησαν επίσης η Χαμουρίγια και άλλες πόλεις, όπως η Καφρ Μπάτνα και η Χαράστρα.

«Οι νεκροί μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι, δεν μπορέσαμε να μετρήσουμε τους μάρτυρες χθες και προχθές επειδή τα αεροπλάνα γύριζαν στον ουρανό», δήλωσε ο Σιράζ Μαχμούντ, εκπρόσωπος της πολιτικής άμυνας στην Ανατολική Γούτα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τον συριακό στρατό. Η κυβέρνηση της Δαμασκού και η σύμμαχός της Ρωσία υποστηρίζουν πως στοχοθετούν μόνο αντάρτες. Έχουν δηλώσει πως επιδιώκουν να σταματήσουν τις επιθέσεις με βλήματα όλμων εναντίον της πρωτεύουσας και έχουν κατηγορήσει τους αντάρτες ότι χρησιμοποιούν αμάχους σαν ασπίδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ