Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις Παλαιστίνιους ενώ τραυμάτισαν άλλους 160, με πραγματικά πυρά, καθώς οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ μπήκαν στη δεύτερη εβδομάδα τους.

Ads

Ανάμεσα στους νεκρούς, ο 29χρονος Παλαιστίνιος ακτιβιστής Ibrahim Abu Thuraya, ο οποίος παρόλο που είχε χάσει και τα δύο του πόδια, συνέχιζε αμείωτο τον αγώνα κατά της Ισραηλινής Κατοχής συμμετέχοντας ενεργά στις διαδηλώσεις. Ο Ibrahim έχασε τα πόδια του το 2008, μετά από αεροπορική βομβιστική επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα. Σήμερα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ο Ibrahim πυροβολήθηκε από ισραηλινό στρατιώτη στο κεφάλι και έπεσε νεκρός.

Δυο μέρες πριν την δολοφονία του από του ισραηλινούς, ο Ibrahim είχε δηλώσει: «Αυτή η γη είναι η γη μας, δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε, η Αμερική πρέπει να αποσύρει τη δήλωση της» ενώ πρόσθεσε «Το πιο σημαντικό είναι ότι ερχόμαστε εδώ για να περάσουμε ένα μήνυμα στον Σιωνιστικό στρατό κατοχής ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι ένας ισχυρός λαός».

image

Ads

Ο γνωστός σκιτσογράφος, Latuff, αφιέρωσε στην μνήμη του ένα σκίτσο του, στο οποίο ο Ibrahim δεν πεθαίνει αλλά το αίμα του κυλά και μετατρέπεται στην επόμενη γενιά αντίστασης Παλαιστινίων.