Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα στα σύνορα μεταξύ Λωρίδας της Γάζας και Ισραήλ στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ χιλιάδων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού για τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή.

Ads

Διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν λάβει θέσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για πάνω από 100 τραυματίες από τις σφαίρες που έριξαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες. Ένας από τους τραυματίες φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Την διαμαρτυρία, διάρκειας έξι εβδομάδων, έχει κηρύξει η ισλαμιστική Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας από το 2006.

Ads

Πηγές των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ (IDF) έκαναν λόγο για επιθέσεις κατά των εμποδίων που έχουν σηκώσει κατά μήκος των συνόρων οι ισραηλινές αρχές, με βόμβες μολότοφ αλλά και με πυροβόλα όπλα.

Συνολικά 1.300 Παλαιστίνιοι έχουν δεχθεί σφαίρες κατά τα επεισόδια στη συνοριακή γραμμή τις τελευταίες δύο εβδομάδας, ενώ 33 έχουν χάσει τη ζωή τους.