Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανέστειλε την Δευτέρα τις επαφές όπως και τον συντονισμό σε θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν και εισέβαλαν στην πόλη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Ads

‘Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο Αμπάς με τα άλλα ηγετικά στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Αμπάς έχει αναστείλει κι άλλες φορές προσωρινά τον συντονισμό με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια προηγούμενων κύκλων βίας.

Από τη νύχτα της Κυριακής προς το Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη εισβολή από την Δεύτερη Ιντιφάντα, στη Δυτική Όχθη.

Ads

Τα νοσοκομεία της Παλαιστίνης έχουν γεμίσει νεκρούς και δεκάδες τραυματίες μετά τις εναέριες και επίγειες επιχειρήσεις. Το ρεύμα κόπηκε και μπουλντόζες σάρωσαν τους δρόμους στον πυκνοκατοικημένο καταυλισμό, ο οποίος, όπως υποστηρίζει το Τελ Αβίβ, έχει γίνει «άντρο» της Χαμάς.

‘Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, με τη βοήθεια ελεύθερων σκοπευτών που έχουν λάβει θέσεις μέσα σε σπίτια και κάλυψη από αέρος με drone, οι ισχυρές ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

Κάνουν εφόδους πόρτα – πόρτα, σε μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση που θυμίζει εκείνες από την εποχή της Δεύτερης Ιντιφάντα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.