Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, μετά από επίθεση ενόπλων στο Χρηματιστήριο του Καράτσι, την οικονομική πρωτεύουσα του Πακιστάν.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται οι τέσσερις δράστες της επίθεσης, δύο άμαχοι  κι ένας αστυνομικός, ενώ υπάρχουν κι επτά τραυματίες

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν πετώντας χειροβομβίδες και πυροβολώντας αδιακρίτως στο κτίριο αυτό, το οποίο βρίσκεται σε ζώνη υψίστης ασφαλείας και στεγάζει επίσης τα κεντρικά γραφεία πολλών ιδιωτικών τραπεζών, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Καράτσι Γουλάμ Νάμπι Μέμον. Οι τέσσερις δράστες σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας που είναι ανεπτυγμένες στην περιοχή απάντησαν στα πυρά τους.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αυτονομιστική οργάνωση της γειτονικής επαρχίας του Μπαλουτσιστάν.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Χρηματιστήριο εργάζονται πάνω από 2000 άτομα. Σύμφωνα όμως με το Al Jazeera την ώρα της επίθεσης η προσέλευση ήταν πολύ μικρότερη λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την πανδημία του κοροναϊού, με πολλές εταιρείες να επιτρέπουν σε πολλούς υπαλλήλους τους την εξ αποστάσεως εργασία.