Η αστυνομία του Πακιστάν ερευνά μία υπόθεση στην οποία εμπλέκονται εκατοντάδες άγνωστοι άνδρες, που φέρονται να επιτέθηκαν σεξουαλικά και να χτύπησαν νεαρή γυναίκα σε ένα πάρκο στη Λαχόρη, την ώρα που εκείνη τραβούσε βίντεο στο TikTok.

Ads

Η σοκαριστική επίθεση καταγράφηκε σε πολλά βίντεο τα οποία κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και έδειχναν ένα πλήθος να κατεβαίνει προς τη γυναίκα καθώς η ίδια βρισκόταν στο πάρκο Greater Iqbal της Λαχόρης και έφτιαχνε ένα βίντεο TikTok με φίλους. Στα βίντεο που δείχνουν πως είναι μέρα μεσημέρι, οι άνδρες φαίνονται να σηκώνουν βίαια τη νεαρή και να την πετάνε μέσα στο πλήθος, σκίζοντάς της τα ρούχα, ενώ ταυτόχρονα της επιτίθενται και τη χτυπούν.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση που επικαλείται ο Guardian, η υπόθεση αφορά τουλάχιστον 300 έως 400 άγνωστους άνδρες.

«Το πλήθος με τραβούσε από παντού, τόσο βίαια που τα ρούχα μου σκίστηκαν. Με πέταξαν στον αέρα. Μου επιτέθηκαν βάναυσα», δήλωσε το θύμα της επίθεσης στην αστυνομία, η οποία ανέφερε ακόμα ότι της πήραν τα χρήματα, το τηλέφωνο και τα σκουλαρίκια της.

Ads

Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν προκάλεσαν ένα κύμα οργής στο Πακιστάν. Ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας, Fawad Chaudhry, δήλωσε ότι γίνονται συλλήψεις. Ορισμένοι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί μέσω βίντεο από κάμερες ασφαλείας, αλλά και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Ακτιβιστές, πολιτικοί, διασημότητες, η Διεθνής Αμνηστία και άνθρωποι σε όλο το Πακιστάν εξέφρασαν την οργή τους για τη σοκαριστική επίθεση.

Το Πακιστάν είναι η έκτη πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες, σύμφωνα με το Ίδρυμα Thomson Reuters. Η οργάνωση War Against Rape με έδρα το Καράτσι εκτιμά ότι λιγότερο από το 3% των υποθέσεων βιασμού καταλήγει σε καταδίκες.