Ένα ακόμη έγκλημα «τιμής» συγκλονίζει την κοινωνία του Πακιστάν. Στο τελευταίο περιστατικό μία μητέρα έκαψε ζωντανή την 16χρονη κόρη της επειδή εκείνη αψήφησε τις υποδείξεις της για το ποιόν θα παντρευτεί και επέλεξε τελικά τον άντρα που αγάπαγε.

Ads

Το έγκλημα συνέβη στη Λαχώρη. Θύτης η Περβίν Μπίμπι και θύμα η 16χρονη Ζινάτ, η οποία δεν πρόλαβε να χαρεί τον γάμο της, που τελέστηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

«Μετά τον γάμο ζήσαμε μαζί για τέσσερις ημέρες. Μετά επικοινώνησε μαζί μας η οικογένειά της. Μας υποσχέθηκαν ότι θα οργάνωναν μια γιορτή για τον γάμο μέσα σε μια εβδομάδα και μετά θα μπορούσαμε να μείνουμε μαζί. Η Ζινάτ δεν ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι της, μου είπε ότι θα την σκότωναν. Τελικά δέχτηκε, αφού ένας θείος της την διαβεβαίωσε ότι θα ήταν ασφαλής» είπε ο σύζυγος της στα τηλεοπτικά μέσα.

Η υποδοχή που της επιφύλαξε η οικογένεια της όμως ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που της είχε υποσχεθεί, καθώς αφού βασάνισαν το κορίτσι ήταν η ίδια η μητέρα της εκείνη που έβαλε φωτιά και την έκαψε.

Ads

Πρόκειται για το τρίτο έγκλημα αυτού του είδους τους τελευταίους μήνες στο Πακιστάν.

Κάθε χρόνο στο Πακιστάν εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται από συγγενείς τους που υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο υπερασπίζονται την τιμή της οικογένειας. Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ έχει δεσμευτεί ότι θα εξαλείψει τα εγκλήματα τιμής όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί κανένας καινούριος νόμος για την καταπολέμησή τους.