Απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για βλασφημία η 14χρονη χριστιανή Ρίμσα στο Πακιστάν που κινδύνευε να καταδικαστεί με θανατική ποινή. Η Ρίμσα συνελήφθη στις 16 Αυγούστου για κάψιμο χαρτιών στα οποία αναγράφονταν στίχοι του Κορανίου και είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση το Σεπτέμβριο.

Ads

 
Οι αρχές είχαν συλλάβει τότε έναν κληρικό, τον Hafiz Mohammed Khalid Chishti, ο οποίος πλέον κατηγορείται ότι τοποθέτησε τις καμένες σελίδες στην τσάντα του κοριτσιού, που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, για να ενισχύσει τις κατηγορίες εναντίον του.
 
«Χαιρετίζω αυτήν την απόφαση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Paul Bhatti, ο μόνος χριστιανός του ομοσπονδιακού υπουργικού συμβουλίου του Πακιστάν. «Δίνει μια θετική εικόνα για το Πακιστάν στη διεθνή κοινότητα. Δείχνει ότι στη χώρα υπάρχει δικαιοσύνη για όλους», πρόσθεσε.
 
Η υπόθεση είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας και των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σημειώνεται πως η Rimsa και η οικογένειά της, υπό το φόβο επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές, είχαν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία όταν η 14χρονη απελευθερώθηκε.