Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο από το Λίβανο που δείχνει ένα πεντάχρονο παιδί, με την καθοδήγηση του πατέρα του, να χτυπά με ξύλο ένα μεγαλύτερο αγόρι, που φέρεται να είναι πρόσφυγας από τη Συρία.

Ads

Σημειώνεται πως στο Λίβανο έχουν καταφύγει περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται από το 2011. Εκτιμάται πως περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου που έχει εξελιχθεί σε μια τριπλή σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος του Άσαντ, των ανταρτών της αντιπολίτευσης και των τζιχαντιστών.

Το βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.yasour.org και μεταφράστηκε και αναδημοσιεύτηκε και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι αρχές του Λιβάνου διέταξαν τη διενέργεια έρευνας με την διεύθυνση της ιστοσελίδας να αναφέρει πως έλαβε το βίντεο μέσω μηνύματος κινητού τηλεφώνου.

«Ζήτησα από τον Γενικό Εισαγγελέα να αρχίσει έρευνα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Λιβάνου Ασράφ Ριφί. «Το κακοποιημένο παιδί είναι πιθανότατα από τη Συρία και η οικογένειά του βρίσκεται μάλλον στην κοιλάδα Μπεκά, κοντά στα συριακά σύνορα», σημείωσε.

Ads

Το παιδί, που δεν είναι μεγαλύτερο από 5 έως 6 ετών, χτυπά με ένα ραβδί το μεγαλύτερο αγόρι στο σώμα. Στη συνέχεια το κλοτσάει και το χαστουκίζει, ενώ ακούγονται οι φωνές του ενήλικα να παροτρύνει το παιδί να χτυπήσει πιο βίαια το θύμα του.

Αν και το αγόρι προσπαθεί να προστατευθεί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ενήλικος το διατάζει να πέσει στο πάτωμα και παράλληλα καλεί το δεύτερο παιδί να συνεχίσει να χτυπά. «Αμπάς χτύπα δεν πρέπει να φοβόμαστε», ακούγεται να λέει ο ενήλικας. «Αυτά δεν είναι πολύ δυνατά», συνεχίζει.