Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν την Κυριακή (19/2) από ρωσικούς βομβαρδισμούς κοντά στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ads

«Το πρωί της Κυριακής το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδισε το χωριό Μπουργκούνκα» ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram η διοίκηση της περιφέρειας.

Η Μπουργκούνκα απέχει 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χερσώνας και βρίσκεται κοντά στον ποταμό Δνείπερο, το «σύνορο» μεταξύ των εδαφών που ελέγχονται από το Κίεβο και εκείνων που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου: ένας πατέρας, μια μητέρα, ένας θείος. Άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν: μια γιαγιά, ένας ηλικιωμένος άνδρας, ένα κορίτσι (…) και ένα αγόρι», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ads

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στο ίδιο χωριό τραυματίστηκε και ένα άλλο παιδί, ένα αγόρι 8 ετών.

Ο ρωσικός στρατός βάλλει συχνά εναντίον της περιοχής της Χερσώνας μετά την αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών από την ομώνυμη πόλη, στα μέσα Νοεμβρίου. Κύριος στόχος είναι οι ενεργειακές υποδομές, που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τα μαζικά πλήγματα.

Από τη ρωσική πλευρά, ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ, ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, ανακοίνωσε ότι ένα νεαρό κορίτσι σκοτώθηκε από πλήγμα των ουκρανικών δυνάμεων ενώ βρισκόταν «στον δρόμο» στο χωριό Νόβαγια Ταβολιάνκα, στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι ρωσικές κατοχικές αρχές του Ντονέτσκ ανέφεραν εξάλλου ότι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν από ουκρανικό βομβαρδισμό στην ομώνυμη πόλη, την οποία ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές από το 2014.