Περίπου 100.000 Ουκρανοί διαδήλωσαν την Κυριακή εναντίον της κυβέρνησης και κρατώντας σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από κάλεσμα της αντιπολίτευσης.

 
«Κάτω η συμμορία» φώναζαν οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να τερματίσει την προσπάθεια για την συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει το euronews.
 
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκε και ένταση, καθώς μερίδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο που πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου.
 
Τελικά παρενέβησαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ώστε τα επεισόδια να μην λάβουν διαστάσεις. Στη διαδήλωση, σύμφωνα με το euronews, συμμετείχε και η κόρη της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού, Γιούλιας Τιμοσένκο, Ευγενία.
 

 
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, το ουκρανικό κοινοβούλιο απέρριψε το ευρωπαϊκό αίτημα να επιτραπεί στη μητέρα της να ταξιδέψει για νοσηλεία στη Γερμανία.
 
«Νομίζω πως είναι μόνο η αρχή αυτής της επανάστασης που θα μας οδηγήσει στην Ευρώπη. Έχουμε μόνον πέντε μέρες και πιστεύουμε ότι εάν ο λαός μείνει εδώ και αγωνιστεί μαζί με τους πολιτικούς θα καταφέρουμε την κυβέρνηση να υπογράψει την συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η Ευγενία Τιμοσένκο.
 
«Είναι η πρώτη φορά από την Πορτοκαλί Επανάσταση που τόσο μεγάλο πλήθος κατεβαίνει στους δρόμους του Κιέβου. Η κυβέρνηση του Αζάροβ και ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση από τους Ουκρανούς», ανέφερε ο ανταποκριτής του euronews.
 

* Φωτογραφίες από το RT

Ads