Δεν χρειάστηκε και πολύς χρόνος για να βγάλει στο δρόμο τον κόσμο εναντίον του ο νέος πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ. 

Ads

Λίγες ώρες μετά την εκλογή του – κόντρα στα προγνωστικά – χιλιάδες διαδηλωτές προχώρησαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πολιτείες και μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και έξω από το Λευκό Οίκο. 

Xιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του κεντρικού Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, και πραγματοποίησαν πορεία προς τον Πύργο Τραμπ, στην 5η λεωφόρο, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Μανχάταν φωνάζοντας το σύνθημα «Δεν είναι ο πρόεδρος μου».

Στο κεντρικό Σικάγο, περίπου 1.800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Trump International Hotel, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στον Τραμπ!» , «Όχι ρατσιστές στις ΗΠΑ».

Η αστυνομία στο Σικάγο απαγόρευσε την κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο εμποδίζοντας την πορεία των διαδηλωτών.

Ads

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από το απόγευμα και στη Φιλαδέλφεια, τη Βοστόνη, το Πόρτλαντ, το Όστιν του Τέξας, αλλά και το Όρεγκον, ενώ διαδηλώσεις κατά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίστηκαν στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Όουκλαντ στην Καλιφόρνια.

Στο Όουκλαντ υπήρξαν και επεισόδια. Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα κατά της αστυνομίας και έσπασαν καταστήματα ενώ η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών. 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image