Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης και ακτιβιστές για το περιβάλλον ένωσαν σήμερα τις φωνές τους αλλά και τις δυνάμεις τους με μέλη των Κίτρινων Γιλέκων και Βάσκους αυτονομιστές κοντά στην πόλη της Γαλλίας Μπιαρίτς όπου φιλοξενείται η σύνοδος της Ομάδας των Επτά (G7).

Ads

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στο Παρίσι αλλά και στη πόλη Εντάι στη γαλλική μεθόριο με την Ισπανία για να διαμαρτυρηθούν κατά της οικονομικής και κλιματικής πολιτικής που ακολουθούν οι πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες και για να προωθήσουν εναλλακτικές πολιτικές.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα. Από τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων μέχρι την ισραηλινή κατοχή στη Γάζα, και από τη λιτότητα μέχρι τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο. “Όχι στην G7. Για έναν καλύτερο κόσμο“, έγραφε ένα πανό. 

Το Μπιαρίτς στο μεταξύ θυμίζει φρούριο, καθώς περισσότεροι από 13.000 αστυνομικοί, υποστηριζόμενοι από στρατιώτες, έχουν αναπτυχθεί στην πόλη προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

Ads

Οι διαδηλωτές προέρχονταν από όλες τις περιοχές της Γαλλίας και πέραν των συνόρων της.