Μία άγνωστη πτυχή της ζωής του Φιντέλ Κάστρο, του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, που έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2016, φέρνει στο φως το Variety.

Ads

Σύμφωνα με το περιοδικό, τη δεκαετία του 1940, ο Κάστρο είχε μία σύντομη επαφή με το Χόλιγουντ.

Ο νεαρός Κάστρο εμφανίστηκε ως… κομπάρσος σε χολιγουντιανή ταινία.

Άλλη πηγή αναφέρει μάλιστα, ότι έπαιξε όχι μόνο σε μία, αλλά σε τρεις ταινίες.

Ads

Σύμφωνα με το Variety, ο Κάστρο έπαιξε  στο μιούζικαλ, παραγωγή της Paramount που γυρίστηκε στην Κούβα το 1946, με τίτλο «Holiday in Mexico» τον ρόλο ενός… ζιγκολό.

Πάντα σύμφωνα με το Variety, ο Φιντέλ είχε μόλις μια ατάκα: «Ναι, Γιάνκη. Η Αβάνα έχει τα πιο όμορφα και θερμόαιμα κορίτσια του κόσμου. Θα σου αρέσει εδώ». Αλλά, η ατάκα κόπηκε τελικά, στο μοντάζ.

image

Στην «κινηματογραφική καριέρα» του Κάστρο αναφέρεται και δημοσίευμα του univision.com, που τοποθετεί χρονιά το γεγονός στην περίοδο κατά την οποία ο Φιντέλ ήταν εξόριστος στο Μεξικό ενώ, σημειώνει ότι ο Φιντέλ κάνει την εμφάνισή του και στο τρέιλερ της ταινίας στον ρόλο ενός χορευτή ρούμπα, συγκεκριμένα στο 2:10 του τρέιλερ (ο δεύτερος χορευτής από αριστερά πίσω από τον τραγουδιστή).

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Κάστρο εμφανίστηκε ως κομπάρσος σε δύο ακόμα μιούζικαλ: Το Easy to Wed (1946) και το Bathing Beauty (1944).

Βεβαίως, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθεί.