Οργή έχει προκαλέσει ο επικεφαλής υπουργός του νότιο ινδικού κρατιδίου της Telangana με τη νέα κατοικία του -ένα μεγαλοπρεπές «παλάτι»-  που κόστισε στους φορολογούμενους 7,3 εκατομμύρια δολάρια.

Ads

Το κτίριο εκτείνεται σε ιδιωτική, δική του, έκταση 9.000 τ.μ. στην πόλη Χαϊντεραμπάντ.

Διαθέτει αλεξίσφαιρα παράθυρα, αμφιθέατρο χωρητικότητας 250 ατόμων, αίθουσα συσκέψεων που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 500 άτομα, μέχρι και… αλεξίσφαιρο μπάνιο -το τελευταίο έχει γίνει και αντικείμενο χλευασμού από τους Ινδούς. 

Ο υπουργός K Chandrashekhar Rao μετακόμισε στο σπίτι την Πέμπτη, μετά από σειρά θρησκευτικών τελετών από τον πνευματικό γκουρού του, Chinna Jeeyar Swamy.

image

Ads

Το σπίτι, που ονομάζεται Pragathi Bhavan, χτίστηκε μετά από μελέτες ειδικών βασιζόμενο στο Vaastu (κάτι σαν το Feng Shui).

Ο Rao είναι ένθερμος υποστηρικτής του Vaastu, ενός αρχαίου ινδουιστικού εθίμου.

image

Ο εν λόγω υπουργός απασχόλησε την επικαιρότητα τελευταία και για το γεγονός ότι προσπάθησε να κατεδαφίσει κρατικά γραφεία, επειδή πίστευε ότι το Vaastu τους ήταν κακό για το κράτος.

Η υπόθεση με το «παλάτι» του κ. Rao έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τον προκλητικά πλούσιο γάμο της κόρης ενός άλλου πολιτικού στην Ινδία, που είχε επίσης πυροδοτήσει την οργή των πολιτών.

ΠΗΓΗ: BBC