Την «οργή και απογοήτευση» εξέφρασαν Γερμανοί αξιωματούχοι για την φονική επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκαν δύο Γερμανίδες σε αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο χαρακτηρίζοντάς την προμελετημένη επίθεση με στόχο ξένους τουρίστες.

Ads

Ένας Αιγύπτιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε θανάσιμα τις δύο Γερμανίδες και τραυμάτισε τέσσερις άλλους χθες Παρασκευή σε δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

«Δυστυχώς είμαστε πλέον βέβαιοι ότι δύο Γερμανίδες έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση στην Χουργκάντα. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, πρόκειται για μια προμελετημένη επίθεση με στόχο ξένους τουρίστες, μια ιδιαιτέρως δόλια και εγκληματική ενέργεια που μας προκαλεί θλίψη, οργή και απογοήτευση», δήλωσε μια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Μοχάμεντ Ελ Χαμζάουι, τον υπεύθυνο για θέματα ασφαλείας στην περιοχή της Ερυθράς, μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο Τσέχοι τουρίστες.

Ads

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, κολύμπησε από μια γειτονική δημόσια παραλία μέχρι το θέρετρο όπου έκαναν τις διακοπές τους τα θύματα. Η Χουργκάντα βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου.

Εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν βάλει πολλές φορές στο στόχαστρο την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου το τελευταίο διάστημα. Τον Ιανουάριο του 2016 δύο άνδρες οπλισμένοι με πιστόλι, μαχαίρι και μια ζώνη με εκρηκτικά τραυμάτισαν τρεις ξένους τουρίστες στην παραλία ενός ξενοδοχείου στη Χουργκάντα.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ