Ένας Γάλλος υπήκοος απήχθη στην ανατολική Αλγερία, όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Σε βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, ένας άντρας αναφέρει ότι απήχθη από την οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, έναν βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στην Αλγερία και απευθύνει έκκληση στον γάλλο πρόεδρο να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Ads

«Ένας Γάλλος πολίτης απήχθη χθες στην Αλγερία, στην περιοχή Τίζι Ούζου, ενώ παραθέριζε εκεί» ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. «Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο 55χρονος άνδρας απήχθη στην ορεινή περιοχή Καβυλία ενώ έκανε πεζοπορία, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαστικές πηγές.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν ότι θα επιτεθούν εναντίον των Γάλλων πολιτών, καθώς το Παρίσι εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης αυτής στο Ιράκ. Στη συνέχεια το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε τους πολίτες της χώρας  που ζουν ή σκοπεύουν να επισκεφτούν περίπου 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο να «επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή». «Οι Γάλλοι που έχουν εγκατασταθεί στις χώρες που αναφέρονται έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στο εγγύτερο προξενείο της Γαλλίας εάν δεν το έχουν ήδη κάνει. Οι Γάλλοι που επισκέπτονται τις περιοχές αυτές καλούνται να γνωστοποιήσουν την παρουσία τους με το να εγγραφούν ηλεκτρονικά», αναφέρεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Ads

Ειδικότερα, το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους μουσουλμάνους να σκοτώνουν πολίτες -κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους– των χωρών που έχουν συγκροτήσει το διεθνή συνασπισμό που έχει ως στόχο να πολεμήσει την εξτρεμιστική οργάνωση στο Ιράκ και τη Συρία.

«Η Γαλλία δεν φοβάται» απάντησε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που την απειλούν τρομοκράτες (…) η Γαλλία δεν φοβάται καθώς γνωρίζει ότι μπορεί να στηρίζεται στην αλληλεγγύη όλων των πολιτών της Γαλλίας ανεξάρτητα της καταγωγής τους ή της θρησκείας τους» και στην «επαγρύπνηση» των δυνάμεων επιβολής της τάξης που αποτελεί «την καλύτερη απάντηση», δήλωσε