Δύο εν ψυχρώ δολοφονίες Αφροαμερικανών τις τελευταίες μέρες από αστυνομικούς συγκλόνισαν την αμερικανική και παγκόσμια κοινωνία για άλλη μια φορά. Σε σχόλιο του ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι τα δύο αυτά περιστατικά «δεν είναι μεμονωμένα».

Ads

Διαβάστε επίσης:
Μινεσότα: Αστυνομικοί σκότωσαν αφροαμερικανό μπροστά στην 4χρονη κόρη του
Λουιζιάνα: Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν αφροαμερικανό στη μέση του δρόμου

Τα δύο περιστατικά, αποτελούν «σοβαρό πρόβλημα» της αμερικανικής κοινωνίας, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ =προσθέτοντας ότι «αυτά τα φονικά περιστατικά με πυροβολισμούς δεν είναι μεμονωμένα».

«Το να παραδεχθούμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα δεν αντίκειται σε καμία περίπτωση στον σεβασμό που νιώθουμε και την αναγνώρισή μας προς του την τεράστια πλειονότητα των αστυνομικών, οι οποίοι διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να μας προστατεύσουν καθημερινά», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ads

«Είναι ενδεικτικά των ευρύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στους κόλπους του δικαστικού μας συστήματος» πρόσθεσε και έκανε λόγο για εμφάνιση «φυλετικών ανισοτήτων που έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και πολλών κοινοτήτων».