Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους, που άλλαξε μια για πάντα τον ρου της σύγχρονης ιστορίας. Στην ομιλία του κατά την τελετή μνήμης για τα 3.000 θύματα της επίθεσης, ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τους πολίτες να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η διαφορετικότητα είναι η δύναμη της Αμερικής».

Ads

«Η Αλ Κάιντα ή η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να νικήσουν ένα έθνος τόσο ισχυρό όσο η Αμερική, επομένως επιχειρούν να το τρομοκρατήσουν ελπίζοντας ότι ο φόβος θα μας κάνει να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου» είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, από το Πεντάγωνο.

«Για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό σήμερα να επιβεβαιώσουμε ποιοι είμαστε ως έθνος (…) διότι γνωρίζουμε ότι η διαφορετικότητά μας δεν συνιστά μια αδυναμία, είναι και θα παραμείνει πάντα μία από τις βασικότερες δυνάμεις μας», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτάσσοντας τη σημασία της ενότητας και της μη ύπαρξης στερεοτύπων.

Υπενθύμισε επίσης ότι άνθρωποι «που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη, (άνθρωποι) κάθε χρώματος, κάθε θρησκείας, έκαναν την Αμερική αυτό που είναι σήμερα., αφήνωντας σαφείς αιχμές για τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικάνους, Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει υποπέσει σε ρατσιστικά παραληρήματα, προαναγγέλλοντας κλείσιμο των συνόρων των ΗΠΑ για τους αλλοδαπούς.

Ads