Ως επίθεση ενάντια στην ανθρωπότητα χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα τις αποψινές πολλαπλές επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού. Σε διάγγελμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν τον γαλλικό λαό και ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Ads

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Θα βάλουμε τέλος στην τρομοκρατία» είπε. «Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Προσφέρουμε συμπαράσταση και τις ευχές μας στους Γάλλους. Επέλεξα να μην μιλήσω ακόμα με τον κ. Ολάντ, αν και είχαμε μιλήσει τυχαία λίγο πριν για θέματα της G20», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Εμείς ως Αμερικανοί ξέρουμε τι σημαίνουν αυτές οι επιθέσεις και σε περιπτώσεις τέτοιων επιθέσεων έχουμε δεχτεί στήριξη από τους Γάλλους. Η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη και μένει να οργανώσουμε τις δράσεις μας, όταν έχουμε νεότερη ενημέρωση».

Ο αμερικανός πρόεδρος συνέχισε: «Για ακόμα μια φορά είδαμε μια εξοργιστική προσπάθεια να τρομοκρατήσουμε αθώους πολίτες. Στεκόμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί η κυβέρνηση και ο λαός της Γαλλίας.

» Θέλουμε να φέρουμε αυτούς τους τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης και να κυνηγήσουμε τα τρομοκρατικά δίκτυα τους. Αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν του πολίτες της Γαλλίας ή τις αξίες που αντιπροσωπεύουν κάνουν λάθος. Η Γαλλία έχει έναν δυνατό σύμμαχο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ads