«Τις βάρβαρες και αποτρόπαιες πράξεις» του Ισλαμικού Κράτους καταδίκασαν ομόφωνα οι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κατά την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στην Ουαλία.

Ads

 
«Οι απειλές των τρομοκρατών αυτών θα έχουν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αποφασιστικότητάς μας για να υπερασπίσουμε τις αξίες μας και να νικήσουμε» το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός την ώρα που η οργάνωση απειλεί με εκτέλεση έναν Βρετανό πολίτη.
 
Νωρίτερα, τη συγκρότηση ενός συνασπισμού για την αντιμετώπιση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, ζητώντας την ευρεία στήριξη των συμμάχων τους.
 
«Οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε κατά τρόπο ώστε να εμποδίσουμε την κατάληψη εδαφών και να ενισχύσουμε τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και άλλες δυνάμεις στην περιοχή», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε συνάντηση εκπροσώπων δέκα χωρών, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας. Ο ίδιος απέκλεισε ωστόσο την ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων για το σκοπό αυτό.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν συγκεκριμένα υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Τουρκίας, της Πολωνίας, της Ιταλίας και της Δανίας.