1. Ενεργειακός ψυχρός πόλεμος. Την πρόθεσή του να αποτιμούνται με το ρούβλι το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ρωσίας και να παρακαμφθεί το δολάριο, διατράνωσε ο Πούτιν. Το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους πολίτες και εταιρίες υπερψήφισε το ουκρανικό κοινοβούλιο. Στη «μαύρη λίστα» του Κιέβου και η Gazprom. Όλμοι χτύπησαν σήμερα το κέντρο του Ντονέτσκ με θύματα αμάχους.

Ads

2. Την πολιτική ευθύνη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου ανέλαβε ο Νίκος Μαζιώτης με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ξεκαθαρίζει ότι «παρά τις απώλειες ο αγώνας συνεχίζεται».

3. Την επιχείρηση «επιστροφή στο μαντρί» έχει βάλει μπροστά η κυβέρνηση με στόχο να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή να διευρύνει τις δυνάμεις τις αν γίνουν εκλογές νωρίτερα. Δήλωσε ότιεπιστρέφει στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος.Προσκλητήριο σε Καρατζαφέρη από ΝΔ.

4. Να παραλάβουν τα χαρτιά της απόλυσης από τις υπηρεσίες τους καλούνται παραμονή Δεκαπενταύγουστου, όπως καταγγέλλουν, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποφανθεί σχετικά ο Άρειος Πάγος στον οποίο προσέφυγε το ΥΠΟΙΚ.

Ads

5. Ξεπαγώνουν εν μέσω δεκαπενταύγουστου οι επιστροφές φόρου που είχαν μπλοκάρει λόγω των οφειλών του ΕΝΦΙΑ μετά τα λάθος εκκαθαριστικά που στάλθηκαν σε χιλιάδες νοικοκυριά. Η απόφαση της γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων προβλέπει ότι οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ δεν θα λαμβάνονται υπόψη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

6. Σαν σήμερα εκτελέστηκε ο Νίκος Πλουμπίδης, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ. Με αφορμή την επέτειο θανάτου του το tvxs.gr παρουσιάζει μια σειρά από μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν και φωτίζουν τη δράση του και την ιστορία του.

7. Αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται ο Έντουαρντ Σνόουντεν σε συνέντευξή του στο περιοδικό WIRED. Στο εξώφυλλο φωτογραφίζεται από τη Μόσχα έχοντας στην αγκαλιά του την αμερικανική σημεία. «Προκλητική» βρίσκουν την ενέργεια οι ΗΠΑ.

8. Τις 220.000 ευρώ που είχε κρύψει ο άντρας της στη σοφίτα του σπιτιού τους θέλησε να καρπωθεί μία 47χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία για να το πετύχει «σκηνοθέτησε» διάρρηξη.