Εκατοντάδες γυναίκες βρίσκονται αιχμάλωτες στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, με τους μαχητές του να τις χρησιμοποιούν και να τις ανταλλάσσουν μεταξύ τους ως σεξουαλικές σκλάβες. Για να αποφευχθεί τυχόν εγκυμοσύνη τους μάλιστα και να μπορούν να τις εκμεταλλεύονται σεξουαλικά για μεγαλύτερο διάστημα, οι τζιχαντιστές χορηγούν στις γυναίκες με το ζόρι αντισυλληπτική αγωγή ή τους επιβάλλουν άμβλωση σε περίπτωση που συλλάβουν.

Ads

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, που επικαλείται μαρτυρίες γυναίκες που κατάφεραν να αποδράσουν, οι τζιχαντιστές χορηγούν αντισυλληπτικά χάπια ή ενέσιμη προγεστερόνη ή και τις δύο μεθόδους συνδυαστικά στις γυναίκες – σκλάβες τους, για να αποκλειστούν εγκυμοσύνες και να διασφαλίσει η συνέχιση της διακίνησης των γυναικών μεταξύ τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μάλιστα κάποιες γυναίκες που έμειναν έγκυες, εξαναγκάστηκαν αν κάνουν άμβλωση.

Μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, περί τους 5.000 άνδρες και γυναίκες Γεζίντι παρέμεναν αιχμάλωτοι του Ισλαμικού Κράτους από το καλοκαίρι του 2014. Από αυτούς, 2.000 περίπου κατόρθωσαν να αποδράσουν ή μεταφέρθηκαν κρυφά έξω από το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους.

Ads